Онлайн младежки фотоконкурс ще изпрати победителя в Брюксел

Онлайн младежки фотоконкурс ще изпрати победителя в Брюксел

Младежки фотоконкурс "Това е моята Европа" стартира в сряда в интернет, а авторът на най-добрата снимка, избрана от жури и харесана във Фейсбук, ще посети централата на Европейския парламент в Брюксел. Подгласниците му пък ще получат обучение по професионална фотография и фотоапарати.

Това съобщи организаторът на проявата - Българското училище за политика “Димитър Паница”. Фотоконкурсът е част от проекта "Европа и аз“, който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент и цели да провокира интереса на младите българи към тази институция възможностите им за развитие в Евросъюза.

Своите снимки в няколко категории могат да изпращат младежи от 16 до 29 години. До 16 април 2017 г. те могат да изберат до пет свои снимки и да ги изпрати заедно с попълнен формуляр за регистрация на интернет адрес europeandi.bg, с което декларира, че приема реда и условията за участие в конкурса.

Участниците могат да изпращат своите снимки и на имейл адрес: [email protected] като посочат името си, валиден имейл адрес, населено място и възраст. Всяка снимка трябва да е придружена с кратко описание на кирилица – към коя подтема се отнася, къде и кога е заснета и т.н.

Младите любители фотографи могат да изпращат свои снимки в някое от следните направления: природни и/или исторически забележителности; kултура и изкуство; спорт и развлечения; средата, в която уча, работя и живея или улична (Street) фотография. Изпратените фотографии трябва да са във формат jpg/jpeg, да имат минимална резолюция 3000x4500 pix на 200 dpi и препоръчителна максимална резолюция 4700x7000 pix на 300 dpi. Задължително е снимките да са авторски, да не са участвали в предишни конкурси и да не са печелили други награди.

Компетентно жури и харесванията на снимките във Фейсбук ще определят 32 снимки, които ще оформят фото-изложбата "Това е моята Европа”. Експозицията от подбраните фотоси ще може да се види от 2 до 16 май 2017 г. в столичната Градска градина пред Народния театър.

Споделяне

Още от Общество