Оперната прима Александрина Пендачанска с концерт в Пловдив на 4 юни

Александрина Пендачанска

Световноизвестното сопрано Александрина Пендачанска, три пъти номинирана за награда Grammy, с изяви на най-престижните оперни сцени на планетата, ще гастролира с рецитал в Концертна зала, Пловдив на 4 юни 2013 г. Тя ще участва в IV Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" (носител на наградата "Музикален проект на 2011 г." в класацията "Музикант на годината" на БНР).

Пендачанска ще си партнира с един от най-търсените майстори на клавирния съпровод в света - пианиста Семион Скигин (Германия), носител на "Gramophone Award" и "Cannes Award"

Поради извънредно редките гостувания на оперната прима на българска сцена, концертът дава уникален шанс на любителите на операта да се насладят на изключителното интерпретаторско майсторство на Александрина Пендачанска. Сред последните ѝ блестящи изяви на са "Руслан и Людмила" (Глинка) при откриването на обновения Болшой театър, "Саломе" (Рихард Щраус) в Сен Гален, премиерата на "Телемах" (Глук) в Театър ан дер Вийн, Арминда от "Мнимата градинарка" на Моцарт в постановката на Щаатсопер, изнесена в Шилеровия театър - Берлин (2012) и много други.

Билети в мрежата на Eventim.bg и на касата на Концертна зала.

Споделяне

Още от Общество

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?