Отиде си звездата от "Алф" Макс Райт

Отиде си звездата от "Алф" Макс Райт

На 75-годишна възраст почина актьорът Макс Райт, най-добре познат с ролята си на Уили Танер, главата на семейството, осиновило катастрофиралото в гаража им извънземно Алф, от едноименния сериал "Алф", предадоха световните агенции в четвъртък.

Феновете на ситкома "Приятели", обаче вероятно си спомнят, че той играеше ролята на предшественика на Гюнтер – мениджъра на кафенето Central Perk, където се развива голяма част от действието в сериала.  Райт играеше ролята на гадняра шеф на Рейчъл – Тери, с прякор The Jerk (задник – като игра на думи), в първите два сезона на сериала, когато героинята на Дженифър Анистън работеше като сервитьорка. В Третия сезон той е заменен от Джеймс Майкъл Тейлър, който поема ролята на Гюнтер зад тезгяха на кафенето.

Големият удар на Макс Райт идва с излизането на тв екран на комедийния сериал "Алф" от 1986 г. до 1990 г., когато поема централната роля на Уили Танер. Ситкомът жъне невероятен успех и до днес образите на Уили Танер и извънземното Алф са емблематични.

Неговата актьорска кариера започва през 1974 г. и има зад гърба си над 60 роли.

Участва в 26 епизода на "Бъфало Бил", има малки роли и в редица други сериали и тв филми. Не се е появявал на екран от 2005 г.

Райт е диагностициран с лимфома през 1995 г., но след това влиза в ремисия.

Умира в дома си в Хермоса бийч, Калифорния. Има две деца – син Бен и дъщеря Дейзи. Съпругата му Линда, с която са женени от 1965 г., почина преди две години.

Споделяне

Още от Общество