Отиде си звездата от "Алф" Макс Райт

Отиде си звездата от "Алф" Макс Райт

На 75-годишна възраст почина актьорът Макс Райт, най-добре познат с ролята си на Уили Танер, главата на семейството, осиновило катастрофиралото в гаража им извънземно Алф, от едноименния сериал "Алф", предадоха световните агенции в четвъртък.

Феновете на ситкома "Приятели", обаче вероятно си спомнят, че той играеше ролята на предшественика на Гюнтер – мениджъра на кафенето Central Perk, където се развива голяма част от действието в сериала.  Райт играеше ролята на гадняра шеф на Рейчъл – Тери, с прякор The Jerk (задник – като игра на думи), в първите два сезона на сериала, когато героинята на Дженифър Анистън работеше като сервитьорка. В Третия сезон той е заменен от Джеймс Майкъл Тейлър, който поема ролята на Гюнтер зад тезгяха на кафенето.

Големият удар на Макс Райт идва с излизането на тв екран на комедийния сериал "Алф" от 1986 г. до 1990 г., когато поема централната роля на Уили Танер. Ситкомът жъне невероятен успех и до днес образите на Уили Танер и извънземното Алф са емблематични.

Неговата актьорска кариера започва през 1974 г. и има зад гърба си над 60 роли.

Участва в 26 епизода на "Бъфало Бил", има малки роли и в редица други сериали и тв филми. Не се е появявал на екран от 2005 г.

Райт е диагностициран с лимфома през 1995 г., но след това влиза в ремисия.

Умира в дома си в Хермоса бийч, Калифорния. Има две деца – син Бен и дъщеря Дейзи. Съпругата му Линда, с която са женени от 1965 г., почина преди две години.

Споделяне

Още от Общество

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?