Открити са тела и останки от изчезналия самолет на ”ЕърЕйша”

Открити са тела и останки от изчезналия самолет на ”ЕърЕйша”

Индонезийските власти потвърдиха информацията, че са намерени останките от изчезналия преди два дни самолет на малайзийската компания ”ЕърЕйша”. Самолетът е катастрофирал в Яванско море, съобщава ”Ройтерс”. По информация на АФП досега са забелязани повече от 40 тела на загинали пътници.

Останките бяха забелязани първо от пилот на самолет, който участваше в мисията по издирването. Той обяви, че е видял човешко тяло и плуващи във водата предмети, които приличат на багаж, спасителна жилетка и червено-бели отломки от самолета.

В тази част на Яванско море - западно от бреговете на остров Борнео - водата е сравнително плитка. Затова мисията по откриването на всички тела може да се осъществи от водолази, които вече са се отправили към мястото, съобщава "Гардиън".

Полет QZ8501 на нискотарифната малайзийска авиокомпания ”ЕърЕйша” изчезна от радарите със 162 души на борда. Последният контакт е бил между него и кулата в Джакарта, когато пилотът е поискал да се издигне, за да избегне буреносни облаци. До контролната кула не е изпратено съобщение, че нещо не е наред с техниката. Полетът е бил от индонезийския град Сурабая в източната част на остров Ява за Сингапур.

Останките са открити на третия ден от операцията по издирването. В издирването участват около 30 кораба и 21 самолета от Индонезия, Австралия, Малайзия, Сингапур и Южна Корея.

Изпълнителният директор на ”ЕърЕйша” Тони Фернандес поднесе в Туитър своите съболезнования си на близките на пътниците в самолета.

Говорител на индонезийските военноморски сили заяви, че до момента са прибрани врата от самолета, кислородни бутилки и едно тяло.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят