Отломки от Барековата коалиция сформират нова партия

Светлин Танчев анонсира новата политическа формация

Създаването на нов политически съюз, обявиха представители на четири партии и политическото движение "Бъдеще и развитие за България". Според разпространено от пресцентъра на движението в понеделник съобщение, целта е до местните избори структурите на новия политически съюз да бъдат синхронизирани, а впоследствие той да прерасне в единен политически субект.

Новата формация щяла де мине през централна регистрация за местните избори. "Името на нашия политически съюз ще го обявим до края на седмицата. В него ще са общо седем политически сили. Ние сме отворена формация за присъединяване на още партии. Като цяло сме ориентирани към център-дясното политическо пространство, обяви пред медиите във Варна отцепилият се от партията на Николай Бареков Светлин Танчев.

Той беше депутат от ГЕРБ, преди да се появи във формацията на Бареков.

При представянето на новата политическа формация във Варна в неделя са присъствали председателят на Земеделския народен съюз Румен Йончев, зам.-председателят на Народното събрание Явор Хайтов, зам.-председателят на "Гергьовден" Георги Маринчев, представители на БДС "Радикали", Цветан Манчев, на Съюза на свободните демократи, Радослав Кацаров, и Светлин Танчев и Георги Ковачев от "Бъдеще и развитие за България". "Ние сме последователни, градивна опозиция сме на това управление и имаме желание да работим прагматично", казва Танчев.

Стана ясно още, че партиите, които ще влязат в новия национален съюз ще се разпуснат след местните избори и ще се обединят в една партия.

Представител на новата формация във Варна е депутатът Георги Ковачев, който щял да бъде подкрепен от напуснали партията на Бареков начело с бившия областен председател Светлан Златев.

Депутатът Георги Ковачев разясни, че не се пристъпва директно към регистрация на нова партия, защото технологично това е трудно постижимо до местните избори.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?