Отново старец е нахапан жестоко от кучета в София

Поредният възрастен мъж е бил нахапан жестоко от кучета и е в "Пирогов" с опасност за живота, съобщи БНР в сряда. За инцидента е съобщила дъщерята на пострадалия.

След като първоначално директорът на общинското предприятие "Екоравновесие" Манол Нейков каза пред Mediapool, че не е подаван такъв сигнал, по-късно той все пак потвърди инцидента, за който била информирана и столичният кмет Йорданка Фандъкова

89-годишният мъж излязъл от дома си във вторник и не се прибрал. Дъщеря му подала сигнал в полицията. По-късно старецът бил намерен в парк в квартал "Редута" в изключително тежко състояние с разкъсани крайници от кучетата.

 

Пострадалият е закаран в болница "Пирогов", където е с опасност за живота, допълва . По първоначално информация му предстоят тежки операции, за да бъдат възстановени двата крака.

 

Към момента от полицията не предприемат разследване по случая, тъй като това за тях не се води престъпление.  

Последният сигнал в "Екоравновесии" за подобен инцидент е бил за нахапана жена от куче в столичния квартал “Левски Г”, допълни Манол Нейков. Жената е била нахапана по краката, като в “Пирогов” са зашили раните ѝ. “Екоравновесие” е изпратило екипи в квартала, за да заловят кучето.

 

Почти всеки ден “Екоравновесие” получава сигнал за нахапани от бездомни кучета. За май подадените сигнали са били 39.

 

В края на март кучета разкъсаха до смърт проф.Ботьо Тачков.

 

Въпреки инцидентите с улични кучета, столичният кмет Йорданка Фандъкова е най-одобряваният политик, според изследването на държавната агенция НЦИОМ, публикувано в понеделник.

Споделяне

Още по темата

Още от България