Овчаров търси в САЩ инвеститори за енергетиката и военния комплекс

Възможностите за инвестиции в енергетиката и военно-промишления комплекс на България, представя в САЩ министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, който заминава във вторник на работно посещение във Вашингтон, Лос Анджелис, Хюстън и Ню Йорк, което ще продължи до 9 март.

Овчаров ще вземе участие в два форума -  Инвестиционен, който ще се състои на 1 март във Вашингтон и Бизнес - на 9 март в Ню Йорк. В рамките на визитата си той ще се срещне с представители на големите американски компании Боинг, Локхийд Мартин, Сиско, Шеврон, Нортропгруман, Дженерал Дайнамикс, AES Чайна Дженерейтинг и Уестигнхаус. Предвидено е и посещение в Нюйоркската фондова борса и среща с председателя ѝ Катрин Кини.

Освен бизнес разговори, Овчаров ще има и срещи на административно ниво – с Карен Харбърт, помощник-секретар по енергетика в Департамента по енергетика, с Дейвид Семпсън, зам.-секретар по търговия в Департамента по търговия; с Даниел Съливан, втори секретар икономика, бизнес, земеделие в Държавния департамент; с вицегубернатора на Калифорния Джон Гарименди, както и с почетните консули на България в САЩ.

В придружаващата министъра делегация са включени заместникът Галина Тошева, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев, шефът на агенцията за експортно застраховане и Цвета Маркова, председател на Държавната  комисия за сигурността на информацията.

Споделяне

Още от Бизнес