Папа Франциск направи дарение на болницата в румънския град Сучава

Папа Франциск направи дарение на болницата в румънския град Сучава

Папа Франциск е дарил различни медицински материали, включително пет вентилатора, на болницата в северния румънски град Сучава, който е най-силно засегнат от пандемията с новия коронавирус в Румъния, предаде агенция Аджерпрес, като се позова на говорителя на Римокатолическата архиепископия в Букурещ.

Говорителят уточни, че папата е направил дарение и в Италия и Испания.

Дарените на болницата в Сучава медицински материали включват пет вентилатора, от които два последно поколение, 200 гащеризона, 900 маски тип FFF2 и 5000 санитарни маски.

Румънските власти приветстваха дарението на папата, съобщава още Аджерпрес, като цитира изявление на министерството на външните работи.

Патриархът на Румънската православна църква Даниел също благодари на папата за дарението.

Окръг Сучава в Северна Румъния е най-голямото огнище на коронавируса в страната. По последни данни заразените там са 2417 души от общо 10 096 в цялата страна. В началото на епидемията в Окръжната болница за спешна помощ в Сучава се заразиха много пациенти и лекари, което доведе до неколкократна смяна на ръководството на лечебното заведение. В крайна сметка в болницата бе назначено ръководство от военни лекари. От окръг Сучава са и много от смъртните случаи, които за цялата страна към момента са 545.

Споделяне

Още от Коронавирус