Партията на Кунева прави комисия за граждански контрол срещу злоупотребите с власт

"България на гражданите" ще създадат своя комисия за граждански контрол срещу злоупотребите с власт. Това съобщи на пресконференция във вторник лидерът на движението Меглена Кунева, която е вносител на това предложение до Националния съвет.

Тя обясни, че идеята се е родила от пътуванията и срещите с хора и получените сигнали за обществени поръчки, за нелепи уволнения, за удари срещу малкия и среден бизнес. Кунева коментира, че повечето от половината назначения са били дори без формален конкурс.

Тази комисия ще остане, дори и когато съставим правителство, защото тя ни дава най-важния стълб на управление, който искаме да наложим - граждански контрол и гражданско участие, посочи Меглена Кунева и припомни, че тази стъпка е свързана с основни предложения на "България на гражданите", като пряката законодателна инициатива, добре подготвен референдум, спазване на законите.

Държавата трябва да направи съзнателно усилие да даде власт на обществото, да овласти гражданите, мотивира се Кунева. Ще можем да покажем структурните дефекти на властта, а и в един по-късен момент да възстановим справедливостта, допълни тя.

Споделяне

Още от България