Пернишките бизнесмени от "Титан" уволниха Стойчо Младенов от ЦСКА

Стойчо Младенов и помощникът му Анатоли Нанков, сн. БГНЕС

Собствениците на ЦСКА, пернишките бизнесмени от "Титан" уволниха в петък треньора Стойчо Младенов.

 

"Разделяме се с ЦСКА! Инициативата е на ръководството. Няма начин да се разберем, тяхното желание е да напусна, аз съм освободен от клуба", заяви Стойчо Младенов.

 

Все още не се знае кой ще го смени на поста.

 

Изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков коментира, че тимът преговаря с двама наставници, но не посочи имена.

 

Според неофициална информация става въпрос за сърбина Миодраг Йешич и за Милен Радуканов. И двамата вече са заемали треньорския пост в ЦСКА.

 

"Червената" легенда Младенов се ползваше с доверието на феновете, но не веднъж е влизал в разправии със собствениците на тима.

 

"Стойчо Младенов вече не е треньор на ЦСКА. Решението е на собствениците, които не са доволни от неговата работа. Това е причината. Предложихме му да се разделим по взаимно съгласие, но той не даде окончателен отговор, тъй като заяви, че трябва да се посъветва с неговите адвокати. Ако откаже този вариант, ще търсим друг", обясни Венци Живков.

 

Според информации в спортните издания Стойчо Младенов трябва да получи сериозна неустойка за прекратяването на договора му. Той е уволнен обаче дисциплинарно заради неявяване на работа на 18,19 и 20 декември и на 2 и 3 януари тази година. 

 

Стойчо Младенов получи в петък и статуетката за гафове "Златен скункс" от предаването "Господари на ефира" заради поредната раздяла между него и ЦСКА.

 

Младенов изпусна шампионската титла миналата година, въпреки че имаше преднина в края на първенството. Тази година пък отборът отпадна още при дебюта си в Лига Европа от непретенциозния словенски отбор "Мура".

 

Отборът обаче имаше сериозни проблеми – не можеше да картотекира част от новопривлечените футболисти, периодично излизаха и информации за неплатени заплати.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт