ПИБ с нов жест към клиентите - ако се върнат, ще им възстанови лихвите

ПИБ с нов жест към клиентите - ако се върнат, ще им възстанови лихвите

Първа инвестиционна банка (Fibank) ще възстанови загубените лихви по изтеглените депозити на тези клиенти, които се върнат отново в банката, се посочва в съобщение от ПИБ.

"Безпрецедентната криминална атака срещу стабилността на банковата система и Първа инвестиционна банка подложи на изпитание доверието към банките; много клиенти бяха принудени да изтеглят своите спестявания и загубиха натрупаните лихви", посочват от банката.

"Fibank не иска да печели от страха на хората, защото те бяха употребени, и затова ще им възстанови загубените лихви по изтеглените депозити", заявяват от банката.

Предложението на ПИБ важи до 31 юли 2014 година.

След като се стабилизира след опита за разлюляване, ПИБ предложи различни бонуси на клиентите си, за да ги задържи или да ги върне. Банката обеща да не удържа такси за поддържане на сметките на всичките си клиенти физически лица, които не са теглили в периода от 24 до 30 юни, тоест в дните на напрежение.

Сега тя връща лихвите по срочните депозити, които бяха развалени при опитите за масирано теглене от банката миналата седмица.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес