Пияната танцьорка, която помете 10 коли в Пловдив, остава в ареста

Пияната танцьорка, която помете 10 коли в Пловдив, остава в ареста
21-годишната танцьорка Габриела, която блъсна 10 паркирани коли пред жилищен комплекс "Оазис 4" в Пловдив рано в неделя сутринта, ще остане в ареста за 72 часа.  Прокуратурата ще поиска за нея от съда и постоянен арест, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. 
 
Според очевиди малко преди 6 часа сутринта в неделя тя е нарушила с джипа си БМВ всички правила за движение около Сточна гара и вместо да завие надясно, както е по правилата, е завила наляво и влязла в насрещното движение.
 
Малко след това танцьорката се е развилняла с джипа си в "Кючук Париж", където помляла 11 паркирани коли и потрошила собствения си автомобил, съобщи вестник "Марица".
 
21-годишната шофьорка е била с 1.3 промила алкохол в кръвта, а тестът за наркотици е бил положителен.
 
"Когато сядаш зад волана употребил алкохол, когато сядаш зад волана, употребил наркотици или и двете – законът трябва да е не строг, а жесток", коментира Цацаров.
 
"На първо място нещата тръгват от съзнанието. Не мога аз да давам рецепта как нещата по пътищата да се подобрят, защото прокуратурата идва на ред, когато тежките последствия са настъпили. Трябва да се мисли повече за превенцията, законодателят трябва да мисли и за задължителни зимни гуми, и за недопустимост на десни волани, и за какво ли още не", добави Цацаров.
 
21-годишната Габриела учи маркетинг в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски” и работи като танцьорка в нощен чалга клуб в Пловдив. 
Споделяне

Още от България