Пловдивското парно сменя безплатно топломерите

Пловдивчани могат да сменят безплатно сегашните си топломери с уреди, които дистанционно ще отчитат потреблението на топлинна енергия всеки месец, без да е необходимо те да са си вкъщи, съобщиха компаниите “ЕВН България“ и “Техем“, чиято е инициативата.

Към момента над 51% от топлофицираните сгради в Пловдив се отчитат всеки месец, но при стандартните топломери трябва да се осигури достъп на служителите на дружеството за дялово разпределение до уредите. Това на практика е трудно осъществимо дори за сгради, където отчитането е веднъж годишно, а за тези с ежемесечен отчет няма време и за допълнителни дати..

Системата позволява ясно и разбираемо отчитане и фактуриране на реално консумираната топлоенергия, без да се налагат изравнителни сметки, посочват от двете компании.

Смяната на амортизираните уреди, чиито батерии и без това приключват срока си на годност, ще стане, без да е необходимо клиентите да плащат за новите топломери. “Техем“ ще се ангажира с поддръжката и проверката на уредите без да оскъпява услугата по отчитане.

При инсталирането на новите уреди след сключване на договори с двете компании, абонатите ще плащат месечно по 1.20 лв. за отчитането на всеки топломер и по 2.40 лв. - за водомера.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес