По стъпките на Слави: Стъки и Недялко Недялков подготвят референдум

По стъпките на Слави: Стъки и Недялко Недялков подготвят референдум

Председателят на Федерацията по ММА Станислав Недков-Стъки и издателят на "Пик" Недялко Недялков тръгват по стъпките на шоумена Слави Трифонов. Двамата обявиха, че ще инициират национален референдум по три въпроса.

От написаното от Недков във Фейсбук се разбира, че трите въпроса са:

"Трябва ли да има 100% машинно гласуване?"

"Да приеме ли България еврото?"

"Трябва ли да гласуват българите в чужбина за национален парламент?"

Според Недков и Недялков отговорът и на трите въпроса трябва да е "не".

"След, като и Конституционният съд не пожела да ни чуе, на нас ни остана един единствен вариант - да ги задължим да отменят машинното гласуване чрез този Референдум.

Всички европейски страни, които направиха опит с машинно гласуване, скоро след това го отмениха, като в Германия дори беше забранено от техния Конституционен съд - поради непрозрачност на цялата процедура на гласуване", пише Стъки.

Той е против въвеждане на еврото, защото левът е "едно от малкото български неща, които все още не са ни отнели". Шефът на федерацията по ММА прави и странна причинно-следствена връзка: "Посегнаха на традиционното семейството между мъж и жена, посегнаха на децата, като искат гей двойки да осиновяват, а Слави Трифонов чрез чалгата посегна и на хорото ни. Посегнаха и на Православната Църква. Съгласни ли сме да си дадем и геройския "лев"?".

По отношение на гласуването в чужбина тезата на Недков и Недялков е, че един от основните им приоритети е борбата с демографската криза, а ако не може да се гласува зад граница, вотът щял да е "един добър повод те да се приберат в родината, за да видят роднини и приятели".

През 2016 г. национален референдум инициира и шоуменът Слави Трифонов. Гласувалите на него бяха многократно повече от гласувалите за партията му "Има такъв народ" на изборите през 2021 г.

Недков и Недялков наскоро обявиха, че правят "консервативно - патриотично движение". Недялков организира митинги в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев и протести срещу президента Румен Радев. През май т.г. Недков лансира себе си и за кандидат-президент на идните избори срещу Румен Радев, макар че има пречка – няма изискуемите от закона навършени 40 години.

През юни служебното правителство изнесе информация, че Федерацията по ММА е взела над един милион лева от държавата като финансиране и по програми. След това Недков и група бойци нахлуха в спортното министерство, за да поискат обяснение за изнесените данни. Официалната справка показва, че ръководената от Стъки федерация е взела над 1 млн. лева.

По-късно МВР привика Стъки на разпит, а той стана вторият български политик след Веселин Марешки, които се сравни с руския опозиционер Алексей Навални.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?