Под 3% от Covid тестовете у нас са положителни

Облекчаване режима за влизане на пристигащите в Германия от България

Под 3% от Covid тестовете у нас са положителни

Броят на заразените с коронавирус у нас през изминалото денонощие е 203, показват данните в Единния информационен портал. Направените тестове са 7281. Делът на положителните проби за последните 24 часа е 2.8 процента.

Спад има и на смъртните случаи в резултат на коронавируса. Починалите са седмина спрямо 49 жертви на заразата предишния ден.

През денонощието са излекувани 334 души, което е повече от новодиагностицираните. В резултат намаляват и активните случаи, като в момента те са 34 464.

За последните 24 часа са поставени 6591 дози от ваксините срещу Covid-19. С тях броят на дозите, поставени досега у нас, достигна до 1 113 351. Общо 413 148 лица са със завършен ваксинационен цикъл.

В болница се намират 4839 пациенти с коронавирус, от които 501 в интензивни отделения.

От началото на пандемията в България са потвърдени 414 041 случая на заразяване с коронавирус. Починалите са 17 250, а са излекувани 362 327 души.

Междувременно Германия облекчава мерките при влизащите в страната от България, които са ваксинирани или преболедували Covid-19, съобщиха от пресцентъра на външното ни министерство. Те няма да бъдат поставяни под карантина, ако имат удостоверение за оздравяване след коронавирусна инфекция, имунизация или негативен тест за Covid-19. Тестът може да се представи до 48 часа след влизане в страната. Съответните документи за имунизация или преболедуване могат да се изискват от компетентните органи преди началото на пътуването.

Изключение от задължението за тест и удостоверяване са децата под 6-годишна възраст, както и екипажите на самолетите.

Необходима е регистрация в електронна система. При технически проблем със сайта може да се попълни т.нар. "заместващо известие", което също е на български език.

Подробна информация за режима на влизане в Германия и ограничителните мерки е публикувана на сайта на МВнР

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус