Под ръководството на Атанас Атанасов ДСБ ще работи за дясно обединение

Новият лидер на партията: ДПС е скрит партньор и на това правителство

Новоизбраният лидер на ДСБ Атанас Атанасов ще работи за обединение с други десни партии, защото "има обществени очаквания за концентрация на сила".

"Ние ще работим за това. Определящо ще бъде кой как се отнася към управлението. Нямаме бърза работа. Не искайте утре да се съберем и да направим коалиция", каза той пред бТВ в понеделник. По думите му партиите са длъжни да намерят диалог помежду си.

Наред с това обаче Атанасов отчете като грешка на бившия председател на ДСБ Радан Кънев, че "той се предовери на някои хора". Попитан на кои, той отговори: "На тези, които учредиха "Да, България".

По думите му Радан Кънев, който сега е негов заместник в ДСБ, е допуснал някои грешки от младост, но не е направил стратегическа грешка.

Атанасов посочи като свой приоритет укрепването на ДСБ и подготовката на партията за местните избори. "За мен местните избори са изключително важни и ще се срещаме с всички, които смятат, че това правителство е вредно и ще търсим взаимодействие", посочи той.

Лидерът на ДСБ посочи, че в ГЕРБ има десни хора, към които се цели формацията му. Добави, че не му харесва "партийната партизанщина", която се води от ГЕРБ, като посочи, че по предложение на структурите на партията се назначавали хора в общински фирми.

По думите му той прави разлика между ГЕРБ и Бойко Борисов, като в самата партия имало много "наши хора” – убедени в дясната идея.

"Ние не харесваме партийната партизанщина и кадровата търговия в правителството. Това демотивира кадърните хора, защото няма реална конкуренция в държавата, базирана на знания и опит”, смята Атанасов.

Той коментира, че ДПС е скрит партньор "и на това управление".

"Ние сме опозиция на това управление. Моята мотивация е, че искам да участвам в създаването на политическа алтернатива на това вредно за страната управление”, категоричен е Атанасов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?