Поетът Николай Колев - Босия арестуван при опит да мята домати по парламента

Николай Колев - Босия

Поетът Николай Колев - Босия бе арестуван във вторник при опит да замеря с развалени домати сградата на парламента, предадоха информационните агенции.

Той предупреди за протестната си акция преди седмица в социалната мрежа. Протестът му е срещу "безобразията, които стават в държавата".

От полицията са го предупредили да не провежда протеста си. При опита си да го осъществи, като е метнал един домат по парламента, е бил арестуван и откаран в Първо РПУ.

Около сградата е имало около 40 униформени полицаи и жандармерия.

Николай Колев - Босия е дисидент, поет, публицист, председател на Независимото дружество за защита правата на човека от юни 1990 г. до юли 1992 г.

Преди промените е лежал няколко пъти в Старозагорския и Софийския затвори за политическа дейност. Автор е на вицове и епиграми за Тодор Живков.

Известен е с многобройните си гладни стачки, нестандартни протести и публицистични и разследващи публикации в медиите. Той е един от яростните критици на бившия главен прокурор Никола Филчев и негов публичен обвинител, че има пръст в убийството на прокурора Никола Колев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?