Посланик Джонатан Алън: Българите искат усилия срещу корупцията и за доходите

Джонатън Алън

"Българите искат да виждат повече скорост. Те искат да видят по-силни усилия срещу корупцията, за реформи в съдебната система, за доходите, за икономиката", коментира посланикът на Великобритания в София Джонатан Алън.

"Аз съм сигурен, че правителството, което спечели изборите - те знаят дневния ред. Сигурен съм, че ще видим напредък по пътя, по който България шофира", заяви дипломатът пред БГНЕС.

 

Той коментира и дебата във Великобритания за опасността от засилена имиграция на българи и румънци след падането на ограниченията на пазара на труда следващата година.

 

"Мисля, че причините за фокуса върху България и Румъния сега е това, че ще има промени. Има дебат сега във Великобритания за миграцията общо и не само за България и Румъния, но за миграцията и това ще продължава, аз съм сигурен в това. Трябва да знаете, че през последните 10 годни нивото на емиграция се увеличи много във Великобритания. Един пример - сега във Великобритания 1 млн. души говорят полски като първи език - аз не казвам, че това нещо лошо или нещо добро, нали – само казвам, че това е факт. Това показва, че 2% от живеещите във Великобритания говорят полски като първи език. Имаше резултати, имаше последици от разширяването на ЕС, ние не сме против това", коментира посланик Алън.

Споделяне

Още по темата

Още от България