Пратили сме 6 пъти по-голяма помощ за Молдова, отколкото за Пакистан

Министърът без портфейл Божидар Димитров е проводил изпращането в понеделник сутринта на три камиона с над 60 тона консерви, дрехи, обувки, палатки и одеяла на обща стойност 120 000 лв. за Молдова, съобщиха от кабинета на министъра.

Пратката е хуманитарна помощ, гласувана на заседание на Министерския съвет и е предназначена за две български села – Антоновка и Стояновка, пострадали при наводнението при разливането на река Прут.

Тогава бе унищожена реколтата върху 300 000 дка земя и бяха разрушени десетки къщи. Човешки жертви няма.

"Помощта бе изпратена по личното разпореждане на Бойко Борисов – министър-председател на България. Тя е шест пъти по-голяма от помощта, която бе изпратена за пострадалите от наводненията в Пакистан", завършва прессъобщението от кабинета на министъра, отговарящ за българите в чужбина.

При незапомнени наводнения в Пакистан загинаха хиляди хора, а няколко милиона останаха без покрив и храна. Бедствието мобилизира десетки държави, които изпратиха многомилионна хуманитарна помощ за тежко пострадалото население. Според съобщението от кабинета на министър Димитров България също е дала малко, но от сърце - помощ за 20 хил. лв. или за около 10 хиляди евро.

Споделяне

Още от България