Правителството задвижва ремонта на НДК заради председателството на ЕС

Правителството задвижва ремонта на НДК заради председателството на ЕС
Необходимо е да се задвижи по-активно процедурата за ремонта и преустройството на НДК, където ще е конферентният център на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през втората половина на 2018 година, съобщиха от правителствената пресслужба. 
 
Според третия тримесечен отчет за изпълнението на Плана на подготовката на Българското председателство, внесен от вицепремиера Меглена Кунева, вече са направени необходимите огледи на НДК и резиденция "Бояна", но от Министерския съвет не уточняват колко точно средства са необходими за евентуалните ремонти. 
 
Разработен е и вече действа интернет базиран портал за екипа на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. 
 
В него е въведена информация за всички членове на екипа на председателството и техните оценки, а координаторите от различните министерства и ведомства могат лесно да я актуализират. 
 
Открита е също процедура за повишаване на експертния капацитет на служителите в администрацията.
 
Продължава работата и по подготовката на комуникационна стратегия и културна програма на председателството. Предвидено е да има серия от работни срещи с различни целеви групи за обсъждане на образа, с който искаме да представим България, пред останалите страни-членки и който ще залегне в основата на комуникационната стратегия и културната програма, съобщиха още от правителствената пресслужба. 
 
В отчетния период са проведени срещи на секторно ниво между Великобритания, Естония и България за обсъждане на потенциалните приоритетни теми в различните сектори, които биха могли да са част от програмата на тройката.
 
Предстои създадените Национален щаб и Национален център да поемат техническо-логистичната подготовка на председателството.
 
Председателството на България на Европейския съюз ще ни струва най-малко 100 млн. лв. 
Споделяне

Още по темата

Още от България