Президентът на Сърбия се разграничи от Цветан Василев: "Сега си имам и свой българин..."

Томислав Николич

Президентът на Сърбия Томислав Николич отхвърли твърденията, появили се в сръбските медии, че покровителства намиращия се в Белград мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, чиято екстрадиция бе поискана от българската прокуратура.

В интервю за сръбската телевизия "Пинк" Николич бе попитан по принцип как се отнася към отрицателните медийни публикации по свой адрес. Отговаряйки на този въпрос той намеси предалия се на сръбските власти български банкер, но без нито веднаж да спомене името му.

"Когато се случи нещо в Сърбия, ако някой човек е обвинен в нещо или има съмнения, че е виновен за нещо, журналистите намират отнякъде снимка, на която съм с него. Сега си имам и свой българин", каза Николич.

"Някой купува фабриката за стъкло в Парачин, инвестирал е в производствена линия, която напълно спира вноса на стъкло и започва износ на стъкло от Парачин... Попитаха ме - "Г-н президент, искате ли да отворите фабриката за стъкло в Парачин?" Защо не? А сега българинът се оказа мой", обясни Николич.

Миналата седмица в сръбските медии се появиха твърдения, че Василев се ползва с протекциите на двама съветници на Николич - Павле Башич и Предраг Милкич.

Тези твърдения сръбският президент не коментира.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?