Принц Уилям и съпругата му Кейт очакват трето дете

Принц Уилям и съпругата му Кейт очакват трето дете, обявиха от двореца Кенсингтън.

Кралица Елизабет II и двете семейства са щастливи от новината, се казва в съобщението.

Както и с предишните две бременности, 35-годишната херцогиня на Кеймбридж има тежко сутрешно гадене. Порази тази причина тя няма да участва в планирания ангажимент в детски център по-късно в понеделник.

Двете предишни бременности на херцогинята бяха обявени преди дванадесетата седмица, заради тежкото ѝ състояние. Хиперемнезис гравидариум засяга около 1 на двеста жени и се изразява в остро неразположение и повръщане, което може да бъде опасно заради дехидратацията. Ако и сега случаят е такъв, третото кралско бебе би трябвало да се очаква през март 2018 г.

Първата бременност на Кейт бе оповестена, след като тя бе приета в болница през декември 2012 г.

Последната публична поява на херцогинята беше в Бялата градина на двореца Кенсингтън миналата седмица, когато бе отбелязана годишнината от смъртта на Диана, принцесата на Уелс. Облечена в рокля на цветя и под прикритието на чадър, Кейт не даваше признаци, че не се чувства добре, отбелязва онлайн изданието на британския в. "Телеграф".

През юли, когато е била в ранния етап на бременността, Кейт придружи съпруга си Уилям в обиколката му в Полша и Германия. Двамата участваха в състезание по спортно гребане в Хайделберг, в което Уилям победи Кейт.

Новината за очакваното трето дете бе съобщена, докато кралската двойка се готви да изпрати за пръв път на училище най-голямото си дете – четиригодишният принц Джордж. Той ще посещава платено независимо училище в южната част на Лондон.

Първият учебен ден на Джордж отваря нова глава за семейството, което сега живее основно в апартамент в двореца Кенсингтън, а не в собствения им дом "Амбър хол" в Норфолк.

Уилям напусна работата си като пилот във Военновъздушната спешна помощ на Източна Англия, за да се отдаде изцяло на задълженията си към кралското семейство. През януари той обяви, че ще се посвети повече време на официалните задължения в полза на баба си – кралица Елизабет Втора, която стана на 90 миналата година и облекчи работния си график.

Третото дете на Уилям и Кейт ще бъде родено като пето в реда за наследяване на короната, изтласквайки чичо си Хари на шесто място, извън челната петорка.

В момента първи е Чарлз, принц на Уелс, следван от Уилям, трети е принц Джордж, а четвърта е сестра му принцеса Шарлът, второто дете на Уилям и Кейт. Заради Шарлът, родена през 2015 г., законът за наследяването бе така променен, че тя не може да бъде изместена от родени след нея братя.

Британската букмейкърска компания "Уилям Хил" предлага залози 33/1, че херцогинята на Кеймбридж е бременна с близнаци. Алис е любимото име на букмейкърите, ако бебето е момиче, следвано от Елизабет и Виктория.

Споделяне

Още от Общество