Продължава недоволството срещу областните на Благоевград и Пловдив

И в четвъртък пред областните управи на Благоевград и Пловдив се събраха десетки протестиращи срещу назначението на областните управители Муса Палев и Венцислав Каймаканов. И двамата областни управители обаче се оказаха извън сградите, докато недоволните скандираха “Оставка“ и “Долу ДПС“.

За поредна сутрин Муса Палев не се яви в областната управа и протестиращите пожелаха да разговарят с длъжностно лице, за да разберат защо го няма и как работи областната администрация в негово отсъствие. Главният секретар на областната администрация Диана Атанасова слезе при протестиращите, но не можа да им отговори защо Муса Палев не е на работното си място в момента.

Протестиращите отново започнаха да скандират “оставка“, когато разбраха, че на ден в областната администрация трябва да се подписват по 40-50 документа.

Продължава да стои и палатковият лагер, изграден от група протестиращи в навечерието

на встъпването в длъжност на Муса Палев в понеделник.

Протестиращи излязоха и пред областната управа в Пловдив, но областният управител Венцислав Каймаканов заяви по телефона пред пловдивски журналисти, че отново е в София и не знае кога ще дойде на работа.

Втори протест пред Областната управа в рамките на деня ще започне в 18.30 часа.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?