Прокуратурата е проверила Дянков за разгласяване на банкова тайна

Прокуратурата е проверила Дянков за разгласяване на банкова тайна

Сигналът, подаден от Коалиция за България срещу вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков за разгласяване на секретна информация, е вече проверен, и прокурорът, наблюдаващ случая, ще прецени какъв ще е по-нататъшният ход на случая. Това коментира в четвъртък преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) главният прокурор Борис Велчев.

Ден по-рано бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев заяви по повод на заведеното срещу него дело за загубването на няколко класифицирани документи, че в момента действа принципът на двойния аршин. Той даде пример със случая с финансовия министър Симеон Дянков, който съобщил класифицирана информация, когато от трибуната на Народното събрание изнесе информация за сключено споразумение между БНБ и предишното правителство, засягащо, според Станишев, стабилността на банковата система в страната.

Станишев заяви още, че въпреки подадения сигнал към прокуратурата развитие по него нямало. Бившият премиер каза, че неговото правителство никога не е оказвало натиск върху прокуратурата за разлика от сегашното. Днес Борис Велчев потвърди, че натиск върху магистратите от страна на предишните управляващи не е имало.

Споделяне

Още по темата

Още от България