Протекъл блок в Мездра стана повод за проверки за проблеми със санирането

Протекъл блок в Мездра стана повод за проверки за проблеми със санирането

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ресорният заместник-министър Малина Крумова ще направи проверки на място на получени сигнали за проблеми при изпълнението на дейности по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщиха от ведомството в понеделник.

Проверката ще започне от Мездра утре, 23 май, в 10.30 ч. от жилищния блок, в който се появи теч заради валежи по време на започналите обновителни дейности. Скандалният инцидент влезе обилно в новините на националните телевизии.

С цел повишаване на контрола върху избраните изпълнители по програмата, на 10 май министър Нанков изпрати писмо до общинските и областните администрации, както и до Националното сдружение на общините в Република България, с препоръка за извършване на периодични проверки на завършените обекти, като в тях бъдат включвани и представители на сдруженията на собствениците, се напомня в прессъобщението.

 

В писмото се препоръчва още при констатирани дефекти или некачествено изпълнение, те да бъдат отстранявани от съответния изпълнител и за негова сметка в рамките на договорения гаранционен срок за изпълнените строително-монтажни работи за сграда, реновирана със средства от националната програма.

Споделяне

Още по темата

Още от България