Пуси райът с клип срещу Путин от Сочи

Руската пънк група Пуси райът разпространи нов клип, заснет в центъра на Сочи, в който критикува Владимир Путин и нарушаването на правата на човека в Русия, съобщи Франс прес.

 

Клипът е озаглавен "Путин ще ни научи да обичаме родината".

 

Това е първият музикален проект на двете пънкарки от скандалната банда Надежда Толоконникова и Мария Альохина, откакто те излязоха от затвора в края на декември след прекарани там 21 месеца заради пънк молитва срещу Владимир Путин.

 

Двете певици са в Сочи от няколко дни заедно с поддръжници на тяхната група. Те бяха задържани за няколко часа във вторник във връзка с кражба в хотела им. В сряда бяха бити от хора от службите за сигурност в момент, в който се опитваха да пеят насред града.

 

Клипът, представен днес, започва с кадри от плаж в Сочи. Момичетата от Пуси райът се появяват с типичните за тях шапки балаклава.

 

Първо певиците започват да сипят критики и да осмиват Путин в клипа, а после буквално се развихрят пред петте олимпийски кръга, символ на олимпийските игри в Сочи - проект, който е присърце на руския президент.

 

Песента им критикува яростно нарушенията на правата на човека в Русия и припомня за задържаните руски опозиционери след масовите арести по време на протестите заради преизбирането на Путин за президент през 2012 г.

 

"В лагерите тези хора ще се научат да викат, както и да се подчиняват и да поздравяват шефовете си", се казва в песента.

 

"Путин ще научи хората как да обичат родината си", се допълва в текста.

 

"Русия беше осъдена на 6 години в трудов лагер", пеят още певиците, визирайки продължителността на мандата на Путин.

 

Споделяне

Още по темата

Още от Свят