Путин обеща двойно намаляване на бедността и разширяване на "пространството на свободата“

Путин обеща двойно намаляване на бедността и разширяване на "пространството на свободата“

В годишното си обръщение към парламента в навечерието на новите президентски избори руският президент Владимир Путин очерта редица амбициозни икономически цели, обещавайки увеличаване на жизнения стандарт, подобряване на здравеопазването и образованието, изграждане на модерна инфраструктура в годишното си обръщение пред парламента.

Путин постави за задача да се намали двойно равнището на бедността в страната през следващите шест години.

"Ние трябва да решим една от ключовите задачи в предстоящото десетилетие - да осигурим уверен, дългосрочен растеж на реалните доходи на гражданите, а за шест години да намалим най-малко два пъти равнището на бедността", заяви той. И добави, че 20 милиона руснаци сега живеят под официалния праг на бедността, равняващ се на близо 180 долара месечно.

Русия трябва да постигне технологичен пробив, за да положи основите на бъдещо успешно развитие, заяви държавният глава.

Путин посочи, че страната трябва да вземе мерки за подобряване на здравеопазването и постави за цел очакваната средна продължителност на живота, в момента 73 години, да надхвърли 80 години през идното десетилетие.

Той отбеляза нуждата да се насърчи развитието на обширните територии на Русия, обещавайки да удвои средствата за нови пътища и инвестиции и нови транспортни обекти и модерни комуникации.

Да разширим пространството на свободата“

Руският президент Владимир Путин, който е на власт от близо две десетилетия и ще се бори за четвърти президентски мандат този месец, заяви, че страната трябва да укрепи демократичните си институции.

"За да вървим напред, за да се развиваме динамично, ние трябва да разширим пространството на свободата във всички сфери - да укрепим демократичните институции, местното самоуправление, структурите на гражданското общество, съдебната система, да бъдем страна, открита към света, с нови идеи и инициативи, заяви каза Путин в годишното си обръщение.

Руският президент подчерта, че "промените в света носят цивилизационен характер и мащабите на това предизвикателство изискват от нас също толкова силен отговор".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?