Путин презентира нови оръжия с видео за руски бомбардировки над Флорида

Във видеопрезентацията на тежката междуконтинентална балистична ракета "Сармат", която беше показана по време на посланието на Владимир Путин пред Федералното събрание, са използвани кадри от документалното предаване на "Първи канал" "Ударна сила", съобщава руската телевизия "Дождь".

124-тото издание на предаването, излъчено през 2007 година, е посветено на ракетата Р-36М2 "Воевода" (според класификациите на НАТО - SS-18 "Сатана", по договора за съкращаване на стратегически настъпателните оръжия (СНВ) – РС-20А). По думите на Путин, "Сармат" идва да смени именно "Воевода".

Кадър от предаването на "Първи канал" от 2007 г. и посланието на Путин пред Федералното събрание през 2018 г.

В графиката, показана при презентацията по време на посланието на Путин към Федералното събрание се вижда, че бойните глави падат на територията на американския щат Флорида. За останалите симулации на полета на ракетата в тази част на презентацията са използвани абстрактни карти.

Презентацията от 2018 г.:

Фрагмент от предаването "Ударна сила" на "Първи канал" "Цар-ракета" – това е 124 издание на предаването, излъчено през 2007 година:

В предаването водещият Александър Илин, разказвайки за възможностите на "Сатана" казва, че ракетата може да достави до Северноамериканския континент 10 ядрени и десетки бойни глави – примамки от всяка точка на Русия.

"Ракетата е защитена от всички видове противоракетна отбрана. Само една ракета може напълно да унищожи три такива американски щата, като Мериленд, Върмонт или Род Айлънд. За да могат ядрените бойни глави успешно да преодолеят противоракетната отбрана, при полета ги съпровождат бойни глави – примамки. В стратосферата това са леки примамки, а при снижение в атмосферния участък – тежки", разказва водещият.

В този момент на екрана показват симулацията на удара по Флорида. Същите кадри бяха използвани в презентацията на новите ракети.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят