Путин ще се ваксинира във вторник, не каза с коя ваксина

Путин ще се ваксинира във вторник, не каза с коя ваксина

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че възнамерява утре да се ваксинира срещу коронавирус, съобщи ТАСС. Путин добави обаче, че всеки руснак има право сам да реши дали да се ваксинира.

Руският лидер не уточни с коя от трите ваксини руско производство ще се имунизира.

Прес секретарят на президента Дмитрий Песков съобщи, че Путин ще ползва една от трите руски ваксини, без да разкрие коя точно. "Това ще е една от нашите ваксини, те всички са добри и надеждни”, каза Песков.

Той отбеляза, че имунизацията на Путин няма да е публично събитие, както става при политиците в други страни.

Говорейки на предавано по телевизията съвещание, посветено на руските ваксини, той заяви също, че Русия е подписала международни договори за доставка на ваксината "Спутник V" за 700 милиона души. Путин добави, че е от жизненоважно значение да се ускори производството на ваксини за вътрешно ползване, където досега едва 4,3 милиона души са получили и двете дози от ваксината.

"Буди учудване, че непосредствено преди нашата среща, както ми докладваха, буквално преди малко, един от отговорните служители на Европейската комисия е заявил: "Не ни трябва "Спутник V". Странно изявление, ние не натрапваме нищо на никого", каза президентът пред участниците в съвещанието. По думите му, когато подобни изявления се правят от официални лица, "възниква въпросът чии интереси защитават и представляват тези хора: интересите на някакви фармацевтични компании или интересите на европейските граждани".

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?