Путин в прегръдките на леопард

Президентът на Русия Владимир Путин посети център за развъждане на азиатски леопарди в националния парк на Сочи. Това съобщи пресслужба на Кремъл.

Путин е пристигнал в центъра, шофирайки "Нива", придружен от изпълнителния директор на Международния олимпийски комитет Жилбер Фелли и председателя на координационната комисия на МОК Жан-Клод Кили.

Путин влязъл в клетката на леопарда, погалил го е и се е снимал за спомен. За разлика от руския държавен глава, който намерил общ език със застрашения от изчезване вид, журналистите не успели да се сприятелят с леопарда, отбелязва "Московский комсомолец".

Леопардът Гром е скочил върху двама фоторепортери, като единият е бил одраскан, а другият захапан за коляното, пише руското издание.

Центърът за развъждане на хищници е създаден през 2009 г. в рамките на програма за възстановяване на популацията на азиатския леопард в природата. В него се отглеждат шест възрастни и четири малки леопарда.

Леопардът е един от тримата талисмани на предстоящите олимпийски игри в Сочи, които се откриват в петък. Другите са полярната мечка и пухкав заек.

Талисман на олимпийските игри в Москва през 1980 г. беше кафявият мечок Миша.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят