Радев е под номер 6, Герджиков – 15, Панов – 19

Снимка: БГНЕС

Действащият президент Румен Радев ще се яви на изборите под номер 6 в бюлетината. Това отреди жребият, изтеглен в Централната избирателна комисия (ЦИК). Подкрепеният от ГЕРБ ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков ще с номер 15. Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов пък ще е под номер 19. Издигнатият от ДПС Мустафа Карадайъ ще се яви под номер 17.

"Като всяко едно число е добро число. Важно е кой стои зад него и ние сме доволни. Оттук нататък на добър час", заяви след жребия проф. Милена Станоева, част от инициативния комитет, издигнал Герджиков.

Адвокат Велислав Величков от инициатива "Правосъдие за всеки", които издигнаха Лозан Панов, пък коментира, че 19 било числото на духовното пробуждане.

"Нашите послания са абсолютно ясни - справедливост в българското общество", каза той.

Жребият на ЦИК отреди номер 1 на вечния кандидат-президент Йоло Денев. С номер 16 ще се яви друг колоритен кандидат – фолк певицата Луна, която веднага заяви, че 16 се е паднал на истинския кандидат-президент, което освен любимото число на българския народ било и рождената дата на майка ѝ.

Наред с номерата на кандидатите за "Дондуков" 2 в ЦИК се проведе и жребият за парламентарните избори. Коалицията ГЕРБ-СДС ще се яви с номер 32.

Бившият транспортен министър Росен Желязков заяви, че няма да коментират символиката на числото.

"ГЕРБ тръгва към предстоящите парламентарни избори с надежда, оптимизъм и отговорност", каза той.

Следващият номер се падна на БСП. От партията коментираха, че основата им цел е да станат първа политическа сила.

ИТН с 24, ИБГНИ – с 31, а новата формация "Продължаваме промяната" ще е под номер 25. "Демократична България" се явява с номер 30. ДПС ще е със същия номер както на президентските избори - 17.

Изборите на 14 ноември ще са 2 в 1 – ще се гласува машинно за президент и депутати. Предизборната кампания започва след дни.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2 в 1

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?