Радев към Ердоган: България не приема уроци от държави, които не спазват върховенството на закона

”Всеки държавник трябва да научи уроците по история и география”

Румен Радев, сн. БГНЕС
”България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона“, заяви президентът Румен Радев. 
Така той отговори на критиките на турския държавен глава Реджеп Ердоган за ”неприемлив натиск” върху турската общност у нас преди изборите.
 
”Всеки държавник трябва да научи уроците по история и география”, каза още Радев.
 
Той посочи, че изборите у нас ще протекат спокойно. 
 
"България е европейска държава, която се води от своите закони, а не от чужди емоции", каза Радев, който присъства в четвъртък вечерта на прием по случай Националния празник на Гърция.
 
По-рано през деня Ердоган призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.
 
Напрежението между България и Турция расте заради агитацията на турски представители в полза на партията на Лютви Местан ДОСТ. През последната седмица пък София експулсира трима турски граждани, двама от които държавни служители, а още двама обяви за персона нон грата заради заплаха за националната сигурност. В същото време посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски бе викната на консултации в София и все още не се е върнала в Турция.
Споделяне

Още по темата

Още от България