Реформаторите с покана за дебати към партиите с шансове за евродепутати

Реформаторският блок ще изпрати покани до всички партии, които, според социологическите прогнози, ще изпратят депутати в следващия европарламент, за серия дебати на неутрална територия, за да се чуят ясните послания и политически тези за България в рамките на предстоящите евроизбори. Това обяви на пресконференция в сряда зам.-председателят на ДСБ и член на предизборния щаб на реформаторите Петър Москов.

Идеята за поканата е, че останалите политически играчи и опоненти на Реформаторския блок системно бягали от политически дебати.

"Радан Кънев официално преди един месец покани г-н Бареков на дебат. Корман Исмаилов покани другия представител на ДПС г-н Пеевски на дебат. И от двете места има отказ", заяви Москов, цитиран от партийния пресцентър. Той добави, че не се състоял предвиден дебат в ефира на бТВ, от който бившият журналист, а сега лидер на "България без цензура" Николай Бареков е избягал.

"Ако в очите на тези хора кампанията представлява раздаване на кебапчета, компютри на глава от населението, това вероятно е разбираемо. Но дебатът се води с политически тези и се води пред медиите и обществото", подчерта зам.-председателят на ДСБ.

"Към момента съвсем съзнателно с участието на повечето политически сили българите се държат в изолация от възможността да чуят политически тези, отвращават се от водената кампания, а целта отново е корпоративният и купеният вот да надделее над смисления вот на хората", каза още Москов.

"Ние искаме евтин газ чрез Европейски енергиен съюз, което да доведе до по-евтино потребление на ток и парно. Ние искаме нови работни места и еврофондовете да бъдат използвани за това, а не за закупуване на луксозни яхти и автомобили. Третото, за което настояваме, е биоземеделие" каза председателят на предизборния щаб на Реформаторския блок и лидер на СДС Божидар Лукарски.

"За нас е важно да чуем какво мисли Станишев за Европейския енергиен съюз. Какво мисли Делян Пеевски за използване на еврофондовете за разкриване на нови работни места? Какво мисли Румен Йончев за биоземеделието", попита Лукарски.

Споделяне

Още от Евроизбори 2014