Избори 2014

"Нова алтернатива" сигнализира за акция на ДАНС в офис на неин кандидат-депутат

"Нова алтернатива" сигнализира за акция на ДАНС в офис на неин кандидат-депутат

Лидерът на партия "Нова алтернатива" и бивш военен министър Николай Цонев поиска в сряда оставката на шефа на ДАНС Владимир Писанчев заради нахлуване на екипи на агенцията за национална сигурност в офиса на кандидат-депутата на партията в Силистра Николай Николов. Случката се разиграла във вторник и служителите на ДАНС са иззели апаратура и документация.

"Подали сме сигнал до Главния прокурор за нарушение на закона и считаме, че това е опит за сплашване на наш кандидат по време на кампанията", заяви лидерът на партията Николай Цонев

Претърсванено на офиса се случва броени дни преди изборите за народни представители и е в разрез с разпоредбите на Изборния кодекс и разписаните законови случаи за производство срещу кандидат за народен представител.

"В "Нова алтернатива“ считаме, че ДАНС е извършила определеното от Специализирания съд претърсване на нашия кандидат само и единствено за да всее страх у симпатизантите ни. Това е знак, че сме на правилния път в борбата си срещу статуквото и беззаконието", заяви Цонев.

Той уточнява, че партията е подала сигнал за това до главния прокурор, ЦИК, както и наблюдаващата мисия към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

"Тепърва ще проследим какви действия ще предприеме прокуратурата“, допълни партийният лидер.

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Споделяне

Още от Избори 2014