Рекорди: Над 3700 починали и 250 000 заразени с коронавирус за денонощие в САЩ

Рекорди: Над 3700 починали и 250 000 заразени с коронавирус за денонощие в САЩ

Съединените щати са регистрирали през последното денонощие рекордните над 3700 починали от Covid-19 и 250 хиляди нови заразени с коронавирус, предаде Франс прес, като се позова на университета "Джонс Хопкинс".

Около 113 хиляди души с коронавирус са настанени в американски болници, според министерството на здравеопазването. Това равнище също е рекордно.

От повече от един месец САЩ се сблъскват с мощна нова вълна на епидемията, отбелязва АФП. Здравните власти се опасяваха именно от такъв сценарий, след като много американци пътуваха по време на дългия уикенд около Деня на благодарността в края на ноември.

Прагът от 3 хиляди починали за денонощие е преминат за трети път през изминалата седмица. Новите случаи на коронавирус са надхвърлили 200 хиляди през 11 от последните 14 дни.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава, като са на първо място в света по брой заразени и починали. По данни на университета "Джон Хопкинс" в страната са регистрирани повече от 17 милиона случая на коронавирус. Над 310 хиляди души са починали.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?