Режисьорът Милко Лазаров отрече да е бил на среща с Мая Манолова и да я подкрепя

Милко Лазаров. Сн. БГНЕС, архив

Режисьорът на фирма "А̀га" Милко Лазаров отрече да е бил на среща с кандидата за кмет на София Мая Манолова, както и да е заявявал подкрепа за предизборната ѝ кампания.

В четвъртък от щаба на Манолова изпратиха съобщение за нейна среща с интелектуалци и хора на изкуството, а сред имената на присъствалите беше посочено и това на Лазаров.

"Вчера вечерта беше публикувано съобщение за среща на кандидата за кмет на София Мая Манолова с интелектуалци и хора на изкуството, сред които се споменава и моето име. Искам да бъде категорично ясно, че не само не съм присъствал на такава среща, но и научих за това събитие едва от публикациите в медиите. За мен е изключително неприятно името ми и филмът "А̀га" да се използват в такъв контекст и да се правят подвеждащи внушения, още повече че никога не съм заявявал подкрепа под каквато и да е форма за предизборната кампания на Мая Манолова", посочи Лазаров в опровержение на информацията от екипа на Манолова.

От своя страна от щаба на независимия кандидат за кмет, подкрепен от БСП, обявиха, че споменаването на Лазаров като участник в срещата е "неволна техническа грешка".

"Г-н Лазаров не е бил на събитието, за което му поднасяме нашето искрено извинение. Служителят, допуснал грешката, е санкциониран", пише още в съобщението от екипа на Манолова.

Споделяне

Още по темата

Още от Местни избори 2019