Рияд: Твърденията, че престолонаследникът е наредил убийството на Хашоги са неверни

Престолонаследникът Мохамед бин Салман

Саудитският министър на външните работи Адел ал Джубейр каза, че твърденията, включително тези на ЦРУ, че саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е дал заповед за убийството на Хашоги са неверни, предаде Ройтерс, като се позова на арабския в. "Аш Шакр ал Аусат".

"Ние в кралството знаем, че подобни твърдения относно престолонаследника не се базират на истината и ние категорично ги отхвърляме, независимо дали тези твърдения са изтичане на информация или не", каза министърът.

"Това са изтекли твърдения, които не са били официално обявени и аз забелязах, че те са базирани на оценка, а не на убедителни доказателства", добави той.

Министърът каза, че Рияд вече е поискал от Турция обяснение относно значението на думите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че заповедта за убийството на Хашоги идва от най-високите нива на саудитското ръководство. "Те ни потвърдиха категорично, че престолонаследникът не е бил визиран чрез тези изявления", каза министърът, визирайки турския отговор.

"Лидерството на саудитското кралство, представлявано от пазителя на двете свещени джамии (краля) и от престолонаследника е червена линия и ние няма да позволим опити да им се навреди или да се подронва тяхната репутация", добави дипломат номер едно на Рияд.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят