"Ролпласт" влага 10 млн. лв. в разширяване на бизнеса си

"Ролпласт" влага 10 млн. лв. в разширяване на бизнеса си

Две български компании – "Ролпласт груп" и "Булфарма", получиха сертификати за първокласни инвеститори – клас "А", съобщиха от Българска агенция за инвестиции.

Планираните от тях вложения надхвърлят 14 млн. лв. и предвиждат разкриването на над 100 нови работни места.

Двата проекта са за разширяване на съществуващи дейности и са индикатор за доверието на българските инвеститори в страната ни, каза Стамен Янев, изпълнителен директор на БАИ. Той посочи, че за по-малко от месец по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани общо 3 проекта на обща стойност над 80 млн. лв. с потенциал да разкрият 180 нови работни места от началото на годината досега.

"Ролпласт" ще инвестира над 10 млн. лв. в производство

Проектът на "Ролпласт Груп" АД е за разширяване на производствената си база в Костинброд. Инвестицията възлиза на над 10.8 млн. лв. Очакванията са да бъдат открити 90 нови работни места.

"Ролпласт Груп" е дружество с основната дейност инвестиране в дълготрайни материални активи - сгради и машини за производство на PVC и алуминиеви прозорци, врати и щори.

"Новият ни инвестиционнен проект е свързан с разширяване на съществуващо предприятие и е от ключово значение за генерирането не само на конкурентни предимства, а и на устойчив ръст на компанията", заяви изпълнителният директор на компанията Светлин Николчев.

Той обясни, че ще се изградят допълнителни производствени помещения към съществуващата база, ще се закупят нови производствени мощности и ще бъде нает допълнителен персонал.

Болницата "Пълмед" в Пловдив се разраства

"Булфарма" получи сертификат за първокласен инвеститор за преустройство и надстройка на болнична аптека в болнични отделения и изграждането на "топла връзка" между поликлиниката и болницата "Пълмед" в Пловдив.

Инвестицията възлиза на над 3.8 млн. лв., а след реализацията на проекта ще бъдат разкрити 20 нови работни места.

"Булфарма" ООД е дружество с 19-годишна история. Основната му дейност е дистрибуция на лекарства на едро за българския и международния пазар. От 2000 г. дружеството инвестира в областта на здравеопазването, а в структурата му работят над 3000 специалисти.

През 2014 г. компанията вложи над 58 млн. лв. в изграждането на нови медицински корпуси и закупуването на съвременна апаратура за Университетска болница "Софиямед" в столицата и в многопрофилната болница "Пълмед" в Пловдив.

"Сега инвестиционният ни проект предвижда преустройство на собствена сграда поради високата натовареност на лечебното заведение и непрестанно увеличаващият се поток от пациенти", каза д-р Михаил Тиков, собственик на фирма "Булфарма" ООД.

Болницата "Пълмед" придоби статут на университетска, което води до увеличена посещаемост от студенти и лекари специализанти. Предвижда се сградата да бъде надстроена и да стане на 7 етажа - един приземен и шест надземни, каза д-р Таков.

Споделяне

Още от Бизнес