Прокурор нахлу в централата на ГЕРБ

Роман Василев: Цветанов, ти си престъпник, ти си абсолютен престъпник

Роман Василев: Цветанов, ти си престъпник, ти си абсолютен престъпник

Оперативният ръководител на проверката по скандала за незаконно подслушване в МВР Роман Василев, придружаван от трима полицаи, е щурмувал този следобед щаб-квартирата на партия ГЕРБ, влязъл в кабинета на Цветан Цветанов и го заставил да падне на колене. "Цветанов, ти си престъпник, ти си абсолютен престъпник", заявил обвинителят. Веднага след това тримата униформени служители закопчали с белезници шефа на предизборния щаб на ГЕРБ и го извели от кабинета му.

Стъписващата сцена се разиграла в момента, докато Цветанов позирал за снимки за новите си предизборни плакати, така че била неволно документирана и от извикания нарочно професионален фотограф.

В създалата се суматоха се разбрало, че Цветанов е арестуван по личното нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров, след като се потвърдили съмненията за незаконно подслушване на политици, бизнесмени и журналисти от СДОТО в МВР.

Сигналът за незаконните бръмбари бе оповестен преди седмица от председателя на БСП Сергей Станишев, който съобщи, че е получил анонимно съобщение, в което се описва схема на безконтролно следене на обществени фигури в страната. За прилаганите СРС-та не оставали следи, тъй като на контрол политици бизнесмени били закачвани след устно нареждане от страна на Цветанов.

Едва, след като получил няколко директни заплахи от Цветанов, че до седмица медиите ще разберат за личните заслуги на Василев в т.нар. български "Уотъргейт", обвинителят, добил преди години прозвището "Острието на Темида", честитил на бившия МВР шеф 1 април и съзаклятнически му споделил на ухо да не се притеснява, защото и тази проверка ще приключи като "онази за апартаментите".

Запознати разказаха, че Роман Василев е действал по отрепетирания сценарий от 1 април 2010 г., когато по подобен начин бе задържан бивш министър от тройната коалиция, само че тогавашният случай си беше съвсем истински, а не първоаприлски майтап.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?