Русия подготвя 10 000 медали за войници, участвали в Сирия

Русия подготвя 10 000 медали за войници, участвали в Сирия

Руското министерство на отбраната е направило поръчка за над 10 000 медала, с които да награди войници, участвали във водената от Москва операция в Сирия, съобщи Франс прес.

Договорът, публикуван в интернет от министерството на отбраната показва, че поръчаните 10 300 медала ще струват на страната 2,2 милиона рубли (28 900 евро). Това позволява да се измери размаха на руската операция в Сирия, започнала на 30 септември.

Кремъл винаги е отричал да води сухопътна операция в Сирия паралелно с въздушните удари и не съобщи броя на разположените на място военни. Русия обаче признава изпращането на специални сили на терен.

Журналисти на АФП са забелязали руски войници на артилерийски позиции близо до античния град Палмира, който силите на сирийския режим си върнаха в неделя, отбелязва агенцията.

Според снимки в социалните мрежи на медалите са гравирани военен кораб и самолети. Наградените войници ще получат медалите си "за участие във военната операция в Сирия", според същия източник.

Петима руски военни загинаха в Сирия от началото на въздушната кампания по официални данни. На 14 март руският президент Владимир Путин обяви изтеглянето на по-голямата част от руските въоръжени сили от Сирия.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?