Руският посланик посети Радев, но не е ясно има ли покана за визита на Путин

Руският посланик посети Радев, но не е ясно има ли покана за визита на Путин
Две седмици след като руският посланик препоръча България да покани на визита Владимир Путин, дипломатът бе приет от президента Румен Радев.
 
"По време на разговора Радев и посланик Анатолий Макаров направиха преглед на двустранните отношения в областите от взаимноизгоден и прагматичен интерес, сред които икономика, енергетика, образование, наука и култура като общо бе мнението, че е налице възможност за активизиране на диалога в тези сфери", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
С това кратко съобщение се изчерпва цялата информация за срещата и така и не става ясно дали двамата са обсъдили евентуална визита на Владимир Путин у нас.
 
Макаров е първият чужд посланик, с когото президентът Радев се среща. 
 
По-рано този месец Анатолий Макаров припомни, че догодина ще станат 10 години откакто руският президент не е бил в България. Този факт посланикът окачестви като "антиюбилей“. Затова по думите му щяло да бъде добре, ако Путин бъде поканен на посещение.
 
Мигновено президентът на България (2002 г. – 2012 г.) и доскорошен лидер на АБВ Георги Първанов излезе с идеята Радев да покани Владимир Путин на посещение в България за националния празник 3-ти март.
Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?