РЗС блокира граничен пункт заради изборния туризъм

Заради готвения “изборен туризъм”, от партията “Ред, законност и справедливост" (РЗС) блокираха границата със съседна Турция в събота около 11 часа. Спряно бе напълно движението на пункта Генералово и не се допускат никакви автомобили и други превозни средства и в двете посоки., което образува огромна опашка от чакаши возила.

От РЗС обещаха временно сваляне на блокадата, но се заканиха с нови действия, ако в София не се предпиреме нищо срещу внос на избиратели от Турция.

“Службите на МВР са хвърлени срещу българските граждани, за да защитават интересите на една чужда държава - Турция", заяви пред съблралите се хора лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който е кандидат-депутат от листата на РЗС в Русе. Водачът на листата на партията на Яне Янев в Бургас Димитър Абаджиев призова за незабавно “спиране на външната финансова и институционална подкрепа на ДПС от страна на Турция, изселнически организации и религиозни ислямски фондации".

Той допълни, че е “недопустимо дни наред европейска страна, каквато е България, да няма държавна позиция относно намесата на Турция във вътрешните работи на България - чрез тенденциозно амнистиране на документите с изтекъл срок на годност на изселниците с цел те да гласуват за български парламент".

Ден по-рано лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че разполага с информация за пътуващи към България автобуси с хиляди изборни туристи от Турция и други държави извън Европейския съюз. Те идват към Свиленград, Елхово, идват дори и през ГКПП-Кулата", заяви Янев.

На пункта Генералово има масово полицейско присъствие.

Споделяне

Още от България