РЗС търси компромати за Цветанов при Пешо Сумиста

РЗС търси компромати за Цветанов при Пешо Сумиста

Партията на Яне Янев РЗС се обърна към посочения като шеф на "Килърите" Петър Стоянов – Сумиста, за да търси уличаващи данни срещу вътрешния министър Цветан Цветанов. Това се случи във вторник по време на делото срещу популярния и като Вожда председател на федерацията по сумо. Той е подсъдим за незаконно притежание на оръжие и обсебване на автомобил.

Сумиста бе докаран в сградата на Софийския районен съд от следствения арест в Шумен, където пребивава от около месец. По време на съдебното заседание му прилоша и той бе изведен от залата за около половин час. Преди това лекарят на шуменската дирекция на полицията заяви пред съда, че Стоянов е с високо кръвно 170 на 120 и с пулс 84 удара в минута.

В съдебната зала Сумиста упълномощи независимия депутат от РЗС Емил Василев като свой защитник. Народният представител обаче обясни, че интересът на партията към подсъдимия е чисто политически, а не криминален.

Василев каза, че ще адвокатства на Сумиста за изясняване на взаимоотношенията му с вътрешния министър Цветан Цветанов и срещите между двамата.

Депутатът уточни, че Цветанов е възлагал на Сумиста да играе определени функции в ГЕРБ срещу политическа протекция.

Съпартиецът на Яне Янев определи като знакова срещата между Петър Стоянов и Цветан Цветанов във гранд хотел "Варна" в деня на убийството на Юри Галев. Вътрешният министър отрича да е имало подобна среща, докато адвокатите на Сумиста твърдят точно обратното. Бившият общински съветник от "Атака" и бивш президент на футболен клуб "Рилски спортист" Юри Галев бе прострелян на 20 юни т.г. и след няколко дни почина в болница.

В отговор на репортерски въпрос дали се е срещал с вътрешния министър, на излизане от съдебната зала, Сумиста заяви кратко и ясно: "Естествено".

Според депутата от РЗС Василев тази среща е дори е била документирана, тъй като в хотела имало камери и служители по сигурността.

Споделяне

Още по темата

Още от България