Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Само Италия ще може да произвежда пармезан

1 коментар
Само Италия ще може да произвежда пармезан
Съдът на Европейския съюз постанови, че под марката "Пармезан" могат да се продават само сирената "Пармиджано реджано", които се произвеждат в Италия и притежават статус на защитен произход, съобщи във вторник Франс прес.

Не беше взето под внимание заявлението на представителя на германските млекопроизводители, които смятат, че названието "пармезан" има общ характер и затова не може да получи статус, гарантиращ уникалността на продукта.

В същото време съдът възложи на италианския Консорциум на производителите на сирената "Пармиджано реджано" задължението да предприеме някакви действия за защита на собствената си марка извън Италия.

Пармезанът е най-известното в света италианско сирене и се произвежда само в пет региона в северната част на страната от сурово мляко, без никакви добавки като се остави да зрее 12 месеца.

Оригиналното си название "Пармиджано реджано" получава от два от основните региони на производство – Парма и Реджо-Емилия. Останалите големи производители са в Болоня, Модена и Мантуа.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. !!!
    #1

    С братчеда правиме пармезан в мазето още от 1994 година! После се оставя да отлежава в дъбови бъчви, а после като узрее идва един познат тенекеджия да помага с нарязването.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.