"Самсунг" представи новия "Галакси" Ес 8

Най-големият производител на смартфони в света "Самсунг" (Samsung) представи в Ню Йорк най-новия си водещ модел Галакси Ес 8 (Galaxy S8), който има виртуален асистент, водоустойчив е и няма бутон за управление отпред, предаде Франс прес.

Новият модел е изключително очакван след фиаското на Галакси Ноут 7 (Galaxy Note 7), чието производство бе спряно през октомври след няколко случая на самозапалване на апарата.

Новото устройство ще бъде на пазара от 21 април, съобщи по време на представянето вицепрезидентът на Самсунг за Америка Джъстин Денисън.

Първият виртуален асистент на "Самсунг" се казва Биксбай (Bixby). Той използва набор от данни на смартфона, особено местонахождение, което му позволява да дава предложения на потребителя, например да го информира къде може да отиде, когато излиза. Сред функциите на асистента е и гласовото управление.

Има също така приложение за разпознаване на лице, което позволява на потребителите да отключват устройството си като го погледнат. Телефонът може да бъде отключван и с код, със свързване на точки върху екрана, но също така с пръстов отпечатък или ирисово разпознаване.

Галакси Ес 8 излиза в две версии - с 6.2-инчов и 5.8- инчов заоблен екран. Това е най-големият дисплей на "Самсунг" досега за смартфон във високия сегмент, отбелязва Ройтерс.

И трите мобилни оператора в България вече пуснаха предварително записване за желаещите да се сдобият с устройството през април.

Южнокорейската компания се надява дизайнът и новите характеристики, макар да не са революционни, а насочени към улесняване на потребителя, да бъдат достатъчни за съживяване на продажбите в годината, в която Епъл (Apple) се очаква да въведе големи промени в своя айФон (iPhone) по повод 10-годишния си юбилей, включително много заоблени екрани.

През октомври "Самсунг" спря производството на Галакси Ноут 7 и изтегли устройството с цена 900 долара в световен мащаб, само два месеца след като го пусна на пазара. Причината бе, че няколко смартфона от този модел се самозапалиха. Разследване установи проблеми с батериите, доставяни от две различи компании.

Този проблем струва на южнокорейската компания милиарди долари и подкопа световната ѝ репутация в труден момент на корупционен скандал.

Вицепрезидентът и фактически ръководител на телекомуникационния гигант Ли Джае-йон бе арестуван и обвинен в даване на подкуп, заедно с още четирима ръководители на компанията, във връзка с корупционния скандал довел до отстраняването от длъжност на южнокорейска президентка Пак Гън-хе.

Споделяне

Още от IT

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?