Sanofi ще произведе в САЩ до двеста милиона дози от ваксината на Moderna

Генералният директор на Sanofi Пол Хъдсън

Френската фармацевтична компания Sanofi ще произведе до двеста милиона дози от ваксината срещу коронавирус на американската компания Moderna в Съединените щати, за да задоволи търсенето на световния пазар, съобщиха днес двете компании, предаде Франс прес.

Sanofi ще предостави на Moderna инфраструктурите си в Риджфийлд, Ню Джърси за производството на до двеста милиона дози от ваксината от септември, съобщи френската компания, за която това е третото подобно споразумение. По-рано Sanofi постигна такива договорености с Pfizer/BioNtech и с Johnson & Johnson.

Sanofi е една от малкото компании, които увеличават броя на партньорствата за производство, за да подобрят състоянието на световното снабдяване с ваксини срещу коронавируса и достъпа до тези ваксини при справедливи условия, като в същото време разработва две собствени ваксини срещу тази болест, заяви генералният директор на Sanofi Пол Хъдсън.

"Това допълнително производство ще ни позволи да продължим да увеличаваме капацитета си в САЩ", заяви Хуан Андрес, директор на техническите операции на Moderna.

Споделяне

Още от Коронавирус