Нов сигнал за полицейско насилие

Съпругата на задържан при полицейска акция се оплака, че е била бита и обиждана

Съпругата на задържан при полицейска акция се оплака, че е била бита и обиждана

Съпругата на задържания в петък  Стефан Кленовски се оплака, че е била бита и обиждана от полицаи по време на ареста му. От МВР обаче заявиха, че са действали в рамките на закона и уточниха, че арестуваният е издирван с европейска заповед за арест, съобщи БНР.

Илияна Кленовска  разказа, че всичко е започнало малко след 5 часа вечерта, когато в детски парти център в столичен мол са нахлули полицаи. В момента вътре е имало близо двеста деца, а синът на Илияна и арестуваният Стефан Кленовски празнували рожден ден.

”Видях мъжа ми проснат, шест-седем човека бяха и го блъскаха. Малкото ми дете отиде при него, искаше да го целуне, те избутаха него, напсуваха голямото ми дете: "Махай се от тука ма", след което дойде по-големият син на моя мъж. Каза: ”Добър вечер, какво става тук?". Един от тези хора го блъсна. Той каза "Кажете ми какво се е случва?", при което получи шамар", разказа жената.

”Напсуваха всички, набиха големия му син, набиха ме мен, блъснаха малката му дъщеря, изплашиха още сто-двеста деца, които бяха в този детски кът. Като тръгнаха, този господин Благойчев каза: "Сега друг ще те..., защото този отива в затвора".  Аз се заклевам в децата ми, че това бяха неговите думи. Мисля, че това е непристойно поведение за един полицай”, посочи още съпругата на Кленовски.

Директорът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов обясни, че Стефан Кленовски е издирван в Италия за теглене на пари от банкомати. Според МВР полицаите са действали в рамките на закона. 

"Категорично пак казвам не е употребявана сила. В лицето са намерени фалшиви документи за самоличност с негова снимка, но с други имена. Според мен този отзвук (бел.ред. около случаите с полицейско насилие) е наистина нормален и наистина не трябва да се допускат такива неща, но пък не бива и да се интрепретира, когато полицаите си вършат работата и залавят престъпници", заяви Валери Йоеданов.

Заповедта за арест е издадена от италиански съд и предстои Стефан Кленовски да бъде екстрадиран в Италия. Преди това по неговия случай трябва да се произнесе български съд.

Стефан Кленовски е един от издирваните в рамките на операция "Шок" от лятото на м.г. за източване на разплащателни сметки. Операция "Шок" се проведе и в други държави от ЕС и в САЩ. Тогава бяха задържани над 60 души, 47 от които в България. Престъпниците източвали сметките на десетки хора през банкомати, действали са на три континента.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?