Сарафов се извини на служителката на ГДБОП и тя се отказа да го съди

Сарафов се извини на служителката на ГДБОП и тя се отказа да го съди

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов се е извинил на разследващия полицай от ГДБОП Любомила Ценова и заради това тя е оттеглила тъжбата и исковата си молба за непозволено увреждане и обида, които бе завела срещу него, съобщи "Капитал".

В молбата си за оттегляне на иска в Софийски градски съд Ценова е записала, че в "дух на добра воля и разбирателство" и предвид факта, че "Борислав Сарафов е изразил съжаление за нанесените ми обиди", решава да оттегли иска си срещу зам-.главния прокурор.

Така на практика Сарафов признава, че се е държал оскърбително към Ценова, въпреки че първоначално категорично отричаше това. От друга страна пък този развой на казуса най-вероятно ще остави поведението на заместника на главния прокурор Сотир Цацаров без никакви последствия, тъй като делата срещу него ще бъдат прекратени, а ВСС едва ли ще се самосезира, за да провери дали той не е уронил престижа на съдебната власт, например.

Нито ВСС, нито съдебният инспекторат смятат, че могат да направят нещо по случая, защото твърдят, че след приемането на промените в конституцията в края на 2015 г. се е получил институционален вакуум и очакват приемането на внесените в края на миналата седмица промени в Закона за съдебната власт, пише "Капитал".

Служителката на МВР претендираше 30 000 лева по гражданско дело срещу Сарафов за непозволено увреждане, след като той си позволил да ѝ държи заплашителен тон пред шефа ѝ Ивайло Спиридонов, заместника му Стефан Джолев и други прокурори.

Покрай този казус Сарафов забърка скандал със Софийския градски съд, обвинявайки го, че в нарушение на закона е предоставил исковата молба на медиите, преди да я прати на самия него, явяващ се ответник по делото. В отговор от ръководството на съда с недоумение отбелязаха, че с подобни голословни обвинения заместникът на Цацаров уронва престижа на съда, вместо да предположи, че подробностите по случая просто са били огласени от Ценова и защитата ѝ.

Именно по този начин става публично достояние и информацията, че тя е завела и частно наказателно дело срещу Сарафов. В тъжбата си Ценова бе записала, че е била обидена от Сарафов по време на работна среща, проведена в средата на май по повод разследването "Агромах", по което работили тя и още двама разследващи полицаи.

Според разследващата полицайка Борислав Сарафов започнал да ѝ крещи и обижда, както и казал, че ще ѝ бъде образувано наказателно производство, за да ѝ бъде отнет допуска до класифицирана информация.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?