Състезание с багери на строителното изложение в Мюнхен

Ежедневни атрактивни състезания с багери показаха възможностите на машините на китайския производител LiuGong в рамките на най-голямото изложение за строителна техника BAUMA в Мюнхен, в което компанията участва за пети път.

Тази година LiuGong предложи 14 машини, сред които забележителната Е-серия от 7 багера с работно тегло между 15 и 50 тона. Те бяха показани за първи път на световното изложение.

Около 4000 души посещаваха ежедневно щанда на китайския лидер в машиностроенето, съобщиха от "Геотрейдинг", която е официален представител на LiuGong за България.

Посетителите имаха възможност да видят отблизо челния товарач 856H4F, валяка 6612, грейдера 418III, мини товарачите 375BIV и 385BIV, електрокарите CLG2018A-T и CLG2015H-WF, както и 7-те подобрени модела багери от Е-серията – 9035E, 915EIV, 922EIIIB, 925EIV, 933EIV, 939EIV, 950EIIIA.

Най-интересен за специалистите, посетили щанда на LiuGong, беше челният товарач 856H4F. Машината е високотехнологична и минимизира срока за възвращаемост на направената инвестиция от купувача.

Седемте багера от новата Е-серия също впечатлиха аудиторията. Също като челния товарач 856H4F и те са снабдени с двигатели, които изцяло покриват изискванията на стандарта за вредни емисии Евро 4. Освен това Е-серията използва и по-нов вид хидравлична система, която подобрява продуктивността на багерите. Представител на серията е верижният багер 922Е с работно тегло от 22 тона и вместимост на кофата 1 куб. м. Той има хидравлична линия, която позволява поставяне на допълнителна работна приставка като чук, трамбовка и др.

Вниманието на посетителите бе привличано и ежедневни състезания между квалифицирани оператори. Управлявайки багер 925E, те трябваше да преместят обръч по метална тръба, без да я докоснат. Всеки оператор, преминал теста за най-кратко време в съответния ден, получи за подарък смартфон.

"LiuGong си постави високи цели за бъдещето и ще стане световен, изцяло глобализиран производител на специализирана техника. Както се очертава, клиентите очакват повече от добре познатите машини. В допълнение, те очакват цялостна услуга - машината да има 24-часово сервизно обслужване и резервни части“, коментира Дейвид Бийтънбау, вицепрезидент на Guangxi LiuGong Machinery Co. Ltd.

Затова и българският представител на популярната марка осигурява, освен продажба на пълната гама LiuGong, и цялостно обслужване на машините. За целта "Геотрейдинг" има два сервизни центъра ProAuto – в София и в Етрополе. Ремонтите се извършват само с оригинални части на производителя LiuGong. Центровете ProAuto имат и мобилни групи сервизни специалисти. Те са обучени според изискванията на LiuGong за извършване на бърз и качествен ремонт на работните площадки, на които са самите машини.

Споделяне