Съвременният дизайн за осми път си даде среща в Пловдив

Съвременният дизайн за осми път си даде среща в Пловдив

Осмото издание на международния фестивал за съвременен дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK, който ще стартира в Пловдив между 10 и 19 юни, представя съвременния дизайн в рамките на 24 изложби, международен форум с лекции на знаменитости в областта на дизайна, 18 работилници за деца и възрастни, отворена програма, специални дизайн обиколки, три дизайн конкурса, 8 инсталации в различни градски пространства, 12 презентации и 2 семинара, както и специални събития – Local Design Food (базар), На Самообслужване (акция с храна), Everyday Objects (временен магазин с уникални произведения на български съвременни дизайнери), Ден на игрите в Хакафе, дизайн викторината “Pub(lic) Quiz” и мн. др.

195 участници от 22 страни и 132 български артисти ще представят творческата си страна по време на дизайн седмицата, като откриването е на 10-ти юни пред офиса на Фондация "Едно за Култура и Изкуства" в Пловдив. Освен запознаване на гостите с акцентите от програмата, екипът на фестивала ще се погрижи за лятното им настроение с много музика и разхладителни напитки от ретро бирата – Бомбичката.

Международният фестивал ONE DESIGN WEEK се организира с подкрепата на Община Пловдив, Фондация Америка за България и в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Програмата на фестивала включва професионален форум с участието на изтъкнати имена от цял свят и ред събития със свободен достъп за широката публика - изложби, работилници, дискусии, представяния, лекции, детска програма, филми, книги, партита.

Споделяне

Още от Общество